Bijna vakantie! Strandstoelen op het strand Coaching bij Dees

Bijna vakantie! Wat ga jij doen in jouw vakantie?

Je hebt nog een aantal zaken die je wilt afmaken en dan …. vakantie! Of je nu weggaat of thuis blijft, je hebt de tijd om je batterij weer op te laden. De tussenstand opmaken. Terugkijken naar wat je allemaal hebt gedaan het afgelopen half jaar. Waar kreeg je energie van en wat ging goed? Wat wil je de maanden na de vakantie gaan doen? Uit ervaring weet ik dat de tijd na de zomervakantie voorbij vliegt. Het is zo Kerstmis! Bijna vakantie! Wat ga jij doen in je vakantie?

Neem jij de tijd om te voelen hoe het echt met je gaat? Hoe voelt je lijf? Is het overbelast? Aanwezig zijn in het moment. De boel de boel laten en landen in het vakantiegevoel. Niks meer moeten en alles mag. Zelf had ik altijd eerst een paar dagen nodig om te landen in het vakantiegevoel. Afschakelen van mijn werk. Pas daarna kon ik gaan genieten van mijn vakantie.

Naast de rust en lekker doen waar je zin in hebt, is vakantie een uitstekend moment om na te denken en te voelen. Twee jaar geleden heb ik in mijn zomervakantie het besluit genomen om te stoppen met mijn baan. Ik voelde aan alles dat het klaar was. Zes maanden daarvoor had ik een ingrijpende buikoperatie gehad. Gelukkig was alles goed gegaan. Ik was snel hersteld. En zonder er verder veel over na te denken of te voelen wat deze operatie met mij deed, ben ik weer aan het werk gegaan. Ik ging verder, als of er nooit iets was gebeurd.

Nadenktijd?

Echter totdat ik mij in die bewuste zomervakantie realiseerde dat ik alleen maar hard aan het rennen was in mijn werk. Alle bordjes draaiende houden. Elke keer in het gat springen. Kortom mijn voldoening die ik uit mijn werk haalde was weg. De energie die ik altijd had gehad en moeiteloos kon inzetten, was op en gebruikt.

Eenmaal gestopt met mijn baan ben ik weer gaan ontdekken wat echt bij mij past en wat ik leuk vind om te doen. Grappig genoeg dacht ik dat ik de enigste was die hier tegenaan was gelopen. Echter door mijn werk als eventmanager bij JobOn kwam ik veel gelijkgestemden tegen. Stuk voor stuk verschillende mensen met verschillende achtergronden, maar wel met een vergelijkbaar verhaal. Dat komt overeen met één van de uitgangspunten van het provocatief coachen, namelijk dat het meest persoonlijke universeel is.

Maar goed, het is bijna zomervakantie en wat ga jij doen in jouw vakantie? Ga lekker genieten, maar neem zo nu en dan ook de tijd om na te denken over zaken die je diep van binnen eigenlijk wel voelt. Het weg duwen van dingen die je bezig houden, is niet het meest verstandige om te doen. Meestal komen dit soort zaken vroeg of laat weer terug als een boemerang. Je lijf laat het je weten. Probeer deze vakantie eens te voelen en kijk terug op wat ging goed en wat kan beter!

Wil jij na je zomervakantie jezelf weer in beweging zetten? Wil je hierbij ondersteuning? Laat het me weten en plan een afspraak!

Bijna vakantie! Strandstoelen op het strand Coaching bij Dees

Dit vind je misschien ook leuk...