Lachende Desirée Coaching bij Dees

Blijf jij op de rijdende trein, totdat je eraf valt?

Afgelopen week heb ik een aantal mensen gesproken die op hun eigen wijze stappen aan het zetten zijn in hun leven, waar een flink portie moed voor nodig is. Ze laten zich niet langer leiden door de gebruikelijke normen en waarden, maar pakken de regie op over hun eigen geluk en nemen hun eigen beslissingen. Hoe zit het met jou? Heb jij het lef om te luisteren naar je gevoel?’. Of blijf jij zitten op de rijdende trein, totdat je eraf valt?

Mijn tweede vraag is: ‘Hoe zit het met je werk? Krijg je nog energie van je werk of kost het je alleen energie?’ Mogelijk kan het zo zijn dat je helemaal niet in de gaten hebt, wat je nu eigenlijk zou willen. Dat je niet meer weet hoe je moet voelen. Je zit op een rijdende trein en die dendert door. Net zolang totdat je zelf op de rem gaat staan of………

In mijn visie heb je altijd een keuze, misschien niet altijd een makkelijke keuze en de meest voor de hand liggende. Soms moet je voor een keuze veel opgeven, maar meestal krijg je er veel voor terug. Bijvoorbeeld rust en ruimte om te overdenken wat je nu daadwerkelijk zou willen of een mogelijkheid om een andere uitdaging te gaan zoeken in een ander vakgebied. Tevens kan het zomaar zijn dat je, net zoals ik zelf heb gedaan, je eigen bedrijf wil gaan starten.

Lef

Alles staat of valt met het hebben van lef. Je moet het lef hebben om voor jezelf te kunnen kiezen. Dit maakt je kwetsbaar. Mensen om je heen willen namelijk weten waarom je voor iets kiest. Ze willen het ook kunnen snappen, maar soms hoef je niks uit te leggen of kun je het niet uitleggen. Dan hebben ze vertrouwen nodig. Vertrouwen in jou, zodat jij de juiste stappen kunt zetten. Hiervoor heb je lef nodig om de gebaande paden te los te laten.

Het opnieuw ontdekken van je eigen moed is een geweldige beleving. Je niet meer laten leiden door anderen, maar je eigen beslissingen kunnen nemen geeft je enorm veel energie. Zelf dacht ik altijd dat ik nooit kon stoppen met werken vanwege de financiën. Door het opstarten van mijn eigen bedrijf weet ik inmiddels, dat ik heel goed kan leven met minder geld. En wat ik daarvoor terug krijg, is veel vrijheid en inspiratie om het zelf allemaal te mogen ontdekken.

Blijf jij op de rijdende trein, totdat je eraf valt? Of wordt het nu echt eens tijd dat je weer gaat voelen en op zoek gaat naar dat werk dat jouw energie geeft?

Maak een afspraak voor een provocatieve sessie!

Je zult vol verwarring en energie mijn praktijk weer verlaten, dat is één ding dat zeker is!

Lachende Desirée Coaching bij Dees

Dit vind je misschien ook leuk...