Gelukkig in je werk Coaching bij Dees

Durf jij te kiezen voor je eigen geluk?

Het is een roerige tijd. De arbeidsmarkt explodeert. Bijna in alle sectoren komen bedrijven en organisaties medewerkers tekort. Je kunt uit heel veel banen kiezen. Zelf ben ik ook weer gestart in een baan als HR adviseur bij een scholenorganisatie in het Voortgezet Onderwijs. Super leuk om weer een aantal uur in de week te werken in mijn vakgebied. Dit naast mijn eigen coachingspraktijk Coaching bij Dees. Durf jij te kiezen voor je eigen geluk?

Maar wat nu als je nieuwe baan niet hetgeen blijkt te zijn wat je er van had verwacht. De taken die je doet passen niet goed bij jou. De cultuur en de sfeer voelen niet goed. Soms voel je jezelf onveilig binnen je team en binnen de organisatie. En dan bedoel ik niet de machines en andere apparaten, maar de sociale of psychische veiligheid op je werk.

Je hoofd buigen….

Durf jij alles te zeggen op je werk? Als je het ergens niet mee eens bent, moet je dat kunnen zeggen tegen je collega’s of tegen je leidinggevende. Maar als je dit niet durft, omdat je anders wordt afgesnauwd, dan doe je het niet meer een volgende keer. Dan buig je je hoofd en je denk laat maar. Ik ga wel weer verder met mijn eigen taken. Van samenwerken in een team en met z’n allen ervoor gaan lukt dan niet.

Wat ga je dan doen? Als je je op je eigen taken richt en elke keer je hoofd buigt, dan is je werkplezier ver te zoeken. Koste wat het kost doorgaan met je werk kan er toe leiden dat je uiteindelijk ziek kunt worden. Mogelijk een burn-out of een ander lichamelijke ziekte die zich aandient. Durf jij te kiezen om te stoppen met je baan waarin je je niet veilig voelt, om voor je eigen geluk te gaan, hoe spannend dit ook zal zijn.

Wat geeft wel energie?

Tuurlijk is het een grote teleurstelling als je nieuwe baan niet je droombaan blijkt te zijn. Dit heeft wel impact op je zelfvertrouwen. Aandacht hiervoor is goed. Op zoek gaan naar zaken die je weer energie geven helpt hierbij. Dat geeft je een goed gevoel en dan zit je weer lekker in je vel. Meestal volgt de rest dan vanzelf.

Weet jij diep in je hart dat je niet gelukkig wordt van je werk? Vind je het moeilijk om dit toe te geven ?

Durf jij te kiezen voor je eigen geluk?

Maak een afspraak voor een provocatieve sessie!

Je zult vol verwarring en energie mijn praktijk weer verlaten, dat is één ding dat zeker is!

Gelukkig in je werk Coaching bij Dees
Durf jij te kiezen voor je eigen geluk Coaching bij Dees

Dit vind je misschien ook leuk...