Gebruik de rotonde als je geen keuze kunt maken!

Keuzes maken kan soms behoorlijk lastig zijn! En meestal gaat er veel tijd in zitten. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe laptop of het besluit dat je op zoek gaat naar een andere baan! Het is en blijft een lastig proces. Het is wikken en wegen, de voor- en nadelen opschrijven en zo zijn er nog veel meer methoden om uit eindelijk tot een keuze te komen. Gebruik de rotonde als je geen keuze kunt maken!

Zelf had ik dat ook! Toen ik eenmaal uit dienst was, wist ik niet wat ik zou gaan doen. Wilde ik nu een nieuwe baan als HR-adviseur of misschien wel iets anders en wat dan? Een goede vriendin gaf mij de tip om eens een tijdje helemaal niks te doen. Ga maar eens voelen wat je lijf doet en ga ontdekken wat je leuk vindt en energie van krijgt. Ik dacht zelf aan een week of twee. Ze bedoelde een paar maanden. Uiteindelijk ben ik na vier weken de woonkamer gaan schilderen en ben ik gestart met mijn jaaropleiding provocatief coachen bij het IEP in Nijmegen.

Wat moest ik doen?

Naast het volgen van de jaaropleiding provocatief coachen was ik druk aan het solliciteren naar een nieuwe functie voor HR-adviseur. Echter hoe dichterbij de laatste trainingsdagen naderden, hoe meer ik begon te twijfelen. Wel was me duidelijk dat ik het provocatief coachen erg leuk vond. De luchtige manier van werken, het plagen en uitdagen en het gebruik van humor paste bij mij. Wat moest ik doen? Wilde ik echt een nieuwe baan als HR-adviseur of toch mogelijk mijn eigen bedrijf beginnen? Tijdens een wandelcoachsessie kreeg ik de opdracht om een voorwerp te zoeken in het bos. Dit voorwerp moest passen bij het moment hoe je je op dat moment voelde. Ik vond een klein takje in de vorm van een Y. Deze vorm gaf heel goed aan hoe ik mij voelde. Ik stond op een kruising. Ga ik links of ga ik rechtsaf. Ik wist het niet.

De Rotonde

Totdat iemand mij vertelde dat ik ook nog even op de rotonde kon blijven zitten. Ik begreep het in eerste instantie niet. Op de rotonde? ‘Gewoon nog een rondje doen!’, gaf ze aan. Daar is niks mis mee. Dan hoef je niet af te slaan. Ping! Het kwartje was gevallen. Het gaf mij een enorme opluchting. Ik deed gewoon nog een rondje rotonde, niet links of rechtsaf. Het nog niet hoeven kiezen gaf me rust. Ik zat nog op de rotonde en dat was prima! De druk die ik mezelf had opgelegd was weg. Een maand later had ik mijn keuze gemaakt. Dit alles dankzij de rotonde!

Tip

Mijn tip deze week is als het je niet lukt om jouw keuzes te maken, probeer dan niet je keuze te forceren. Zorg dat je ruimte krijgt in je hoofd en in je gevoel. Ga iets anders doen. Iets dat niets te maken heeft met het maken van je keuze. Dan komt vanzelf het moment, waarop je gaat voelen wat goed is voor jou! Gebruik de rotonde als je geen keuze kunt maken!

Leg jij jezelf ook veel druk en stress op? Moet het allemaal in één keer goed en perfect? Wil jij hier eens op een andere manier naar kijken? Maak een afspraak voor een gratis kennismaking met provocatief coachen!

Dit vind je misschien ook leuk...