Durf en geef jezelf een schop onder je kont!

Geef jezelf een schop onder je kont!

Afgelopen week was een heerlijke week met mooi weer, nieuwe kansen en nieuwe ervaringen. Samen met mijn dochter naar de Onderwijsbeurs geweest om te bekijken welke studierichtingen er allemaal zijn. Zelf ben ik nieuwsgierig aangelegd. Ik vind veel opleidingen interessant. Mogelijk wil ik zelf ook weer gaan studeren. Opnieuw de schoolbanken in of tegenwoordig online colleges volgen. Kennis op doen om deze vervolgens in de praktijk te kunnen toepassen. Jezelf ontwikkelen en uitdagen om te groeien. Geef jezelf een schop onder je kont!

Hoe zit dat met jou? Durf jij op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen? Kies voor jezelf om er nu echt voor te gaan. Het kan je veel opleveren. Zelf heb ik er veel plezier in om nieuwe mensen te ontmoeten of nieuwe dingen te doen. Hoe spannend deze soms ook kunnen zijn, het levert mij altijd iets op. Zo kun je er achter komen dat je niet de enige bent met het probleem dat je nu hebt. Een opleiding of een cursus gaan doen die al een lange tijd op je lijstje staat geeft je energie. Het zorgt ervoor dat je uit je dagelijkse sleur komt en uit je comfortzone. Pas daarbuiten ga je namelijk groeien.

Geen fluwelen handschoenen….

Zo ook bij provocatief coachen ga je uit je comfortzone. Het is niet een manier waarbij je met fluwelen handschoentjes wordt gecoacht. Door het stellen van uitdagende vragen en door te plagen, wordt je in de war gebracht. Dit levert je authentieke reacties op. Het gevolg is dat je sneller tot de kern van je probleem komt. Echter de vraag is natuurlijk wel of je dat aan durft. Het is niet een wijze van coachen met een vast omlijnt stappenplan. Eigenlijk weet je niet helemaal waar je van te voren aan begint. Wat je wel weet, is dat je een probleem hebt. Daarvoor wil je graag een oplossing.

Door de verwarring die ontstaat tijdens een sessie provocatief coachen gaan je hersenen anders denken. Het kan zijn dat je daardoor ineens zelf tot een oplossing komt. Je gaat je probleem van een andere kant bekijken. Dit kan tijdens de sessie zijn, maar het kan ook zijn dat het een paar dagen later in eens in je op komt. Op een totaal onverwacht moment vallen de puzzelstukjes in elkaar. Het kan de acceptatie zijn van je probleem of je vindt juist de motivatie om je probleem aan te pakken.

Controle los laten?

Heb je al eens een coachingstraject gedaan, maar kwam daar niet het gewenste resultaat uit? Als je nog steeds met je probleem zit, mogelijk op het gebied van je werk of je loopbaan of een persoonlijk probleem zoals ziekte of je relatie, dan kan provocatief coachen je zeker verder brengen. Durf de controle los te laten en geef jezelf een schop onder je kont!

Maak een afspraak voor een provocatieve sessie!

Je zult vol verwarring en energie mijn praktijk weer verlaten, dat is één ding dat zeker is!

Dit vind je misschien ook leuk...