Heb jij last van zomerstress?

Het is weer begonnen! Ik hoor het overal om me heen. Hoor jij het ook? Opmerkingen zoals: ‘Nog even snel dit project afmaken voordat mijn zomervakantie begint.’ en ook ‘Die belangrijke workshop toch maar niet doen, omdat er anders teveel werk blijft liggen voor mijn collega’s en dat voelt niet goed.’ De zomerstress is inzicht en komt eraan. Nog anderhalve week en dan begint hier in Brabant de zomervakantie en wat moet er nog veel gebeuren. Heb jij last van zomerstress?

Zelf had ik daar ook last van. De druk die ik mezelf oplegde, maar ook de druk die ik voelde vanuit de organisatie waar ik werkte was groot. De stress nam toe naar mate de zomervakantie dichterbij kwam. Dit moest nog af en nog een arbeidsvoorwaardengesprek inplannen, zodat die nieuwe medewerker in mijn vakantie kon beginnen. De meest belangrijke taken nog overdragen aan mijn collega en ga zo maar door.

En niet alleen op mijn werk nam de druk toe. Ook thuis. Onze kinderen hadden elk jaar een jaarafsluiting met de klas waarbij ze iets lekkers mee moesten nemen. Koffers inpakken, mijn bikini niet vergeten! De paspoorten meenemen. En nog zoveel meer dingen dingen die geregeld moesten worden in en om het huis. Het gevolg was dat ik de eerste dagen van de zomervakantie aan het bijkomen was van alle hectiek van de weken ervoor. Meestal had ik dan een kort lontje en moet ik ontstressen en landen in de vakantiemodus.

Elk jaar dacht ik nu ga ik het anders doen, beter plannen, zodat ik rustig naar de vakantie kon toe werken. Ik kreeg het niet voor elkaar. Met name de laatste jaren kreeg ik het niet voor elkaar. Als de zomervakantie in zicht kwam, werd de organisatie een soort van grote, dampende snelkookpan. Nu als ondernemer voel ik ook de druk, maar ik weet wat ik wil doen. Ik heb nu mijn eigen planning om rekening mee houden. Hierin heb ik extra ruimte gemaakt om zaken af te ronden. Reservetijd noem ik het, zodat ik met een goed gevoel en zonder teveel stress op vakantie kan gaan.

Heb jij last van zomerstress? Of twijfel je al enige tijd of deze baan nog wel bij jou past? Ik help je om in beweging te komen, zodat je keuzes kunt maken die passen bij jou. Plan (na je zomervakantie) een oriënterend gesprek!

Last van zomerstress voordat je op zomervakantie gaat? Tip: plan reservetijd in om rustig te vertrekken. Coaching bij Dees

Dit vind je misschien ook leuk...