Je wilt iets anders in je werk, maar wat?

Je wilt iets anders in je werk maar wat?

Herken jij dat gevoel? Het is niet heel duidelijk aanwezig, maar zo af en toe komt het naar boven. Meestal als je een momentje voor jezelf hebt, zoals in je vakantie. Als je ontspannen bent en je even niks hoeft. Juist dan gaat je brein aan de slag en komt dat stemmetje met allerlei vragen, zoals: ‘Een andere baan, is dat wat ik nodig heb? Kan ik mijn ambitie kwijt in mijn huidige baan? Heb ik nog plezier in mijn werk of doe ik het op de automatische piloot?’ Je wilt iets anders in je werk, maar wat?

Als je het eerlijk durft te bekennen naar jezelf weet je dat dat stemmetje al een tijdje bezig is met het stellen van deze vragen. Je wilt iets anders in je werk, maar wat? En hoe pak je dat aan? Het gaat nu wel OK met je werk en je gezin, maar je onderneemt geen echte actie. Je werk is te combineren, af en toe maak je wat meer uren, maar dat kun je goed afstemmen. Je ontvangt een leuk salaris, waarmee je meestal alles kunt doen wat je wilt. Bovendien heb je nu een vast contract. Samen met je partner deel je de verantwoordelijkheid over jullie gezin en de gezinsfinanciering.

Wat zou er gebeuren als je naar het stemmetje zou luisteren? Staat dan alles op zijn kop? Je weet meestal niet waar je van te voren uit komt als je een stap zet in je loopbaan. Dat maakt het lastig. Wil je een nieuwe baan of een nieuwe uitdaging? Of blijf je liever doen wat je nu doet? Dat laatste is natuurlijk wel het gemakkelijkste. Gewoon blijven doen wat je nu doet. Het stemmetje negeren en doorgaan. Net zolang, totdat het stemmetje weer van zich laat horen.

Het stemmetje negeren?

Mijn ervaring is dat als je te lang het stemmetje negeert, dan kun je langzaam gaan verzuren in je werk, maar ook in je gezin. Je komt dan in een soort van negatieve spiraal terecht. Nieuwe taken en projecten vind je lastig om op te pakken en kosten je veel energie. Tevens kost het je veel moeite om jezelf te motiveren om aan de slag te gaan. Je zit letterlijk vast in een patroon. Vast in je hoofd en vast in je gedachten. Je zit in de knoop met jezelf!

Zelf moest ik eerst een flinke buikoperatie ondergaan voordat ik wou luisteren naar mijn stemmetje van binnen. Hoe zou het zijn als jij wel op tijd naar het stemmetje zou durven luisteren? Als je een stap zou zetten. Bijvoorbeeld je persoonlijke LinkedIn pagina maken of verder aanvullen. Zichtbaar worden voor nieuwe werkgevers of recruiters. Vacatures bekijken en alvast je CV updaten? Je kunt pas een volgende stap zetten, nadat je een eerste stap hebt gezet.

Mocht het stemmetje nu blijven zeuren in je hoofd? En je wilt iets anders in je werk, maar wat? Dan wordt het een keer tijd dat je hier aandacht aan gaat besteden. Net zoals dat je naar de kapper gaat om je haar te laten doen, is het af en toe ook fijn om met een coach te praten. Na een aantal gesprekken weet je weer wat je wilt en kun je jezelf weer motiveren.

Plan een afspraak in voor de onderhoud aan jezelf!

Dit vind je misschien ook leuk...