In het diepe springen Coaching bij Dees

Spring jij wel eens in het diepe?

Ik loop de hele dag al een beetje achter mezelf aan. Ben druk bezig met het opvouwen van de was, strijken en de wc poetsen en allerlei andere dingen. Een beetje doelloos lijkt het wel. Hoezo dan toch? Waar komt dit gevoel van onrust en spanning toch vandaan? Komt het misschien door morgen? Spring jij wel eens in het diepe?

Morgen ga ik samen met Sascha van Vliet voor het eerst de workshop doen ‘Wil jij weer meer plezier in je werk?’. Onze deelnemers gaan stil staan bij de keuzes die ze hebben gemaakt in hun loopbaan. Beslissingen die van invloed zijn geweest op hun studie en hun werk. Daarna gaan we kijken naar de huidige baan c.q. werk. Wat heb je daar nu nodig? Heb je nog plezier? Als laatste kijken we naar de toekomst. Zijn er nog wensen wat betreft je werk in de toekomst? Alles is goed voorbereid en geregeld.

Nog nooit eerder gedaan

Maar waarom ben ik dan onrustig? Het feit is dat ik het nog niet eerder heb gedaan. Of het is in elk geval lang geleden dat ik een presentatie heb gegeven. Meestal kreeg ik daar goede feedback op terug. Dus wat is nu het probleem? Ik heb er zin in. We hebben een leuk programma ontwikkeld met actieve werkvormen. Samen afgestemd wie wat gaat doen. Echter ik merk dat ik het spannend vind. Ik heb het nog nooit eerder gedaan, maar ik ga wel in het diepe springen.

De spanning in mijn buik zit precies onder mijn ribben. Volgens de yogaleer is het de plek waar je Zonnevlecht zit. Je Zonnevlecht is het centrum van daadkracht en vuur. Of te wel doelgerichtheid en doorzettingsvermogen. Nu heb ik aan beiden geen gebrek. Echter je Zonnevlecht staat ook voor zelfvertrouwen en spirituele groei. Nu kan ik wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken. Ik denk dat iedereen wel wat meer zelfvertrouwen kan gebruiken om zo’n moment. En mede door mijn mindfulnisstraining ben ik de laatste maanden zeker aan het groeien.

Vertrouwen

Als laatste check voor de workshop nemen Sascha en ik het programma voor morgen nog een keer door. Wie, wat, waar en hoe zijn duidelijk! Na de check ga ik op mijn fiets weer naar huis. Thuis aangekomen merk ik dat het vervelende en onrustige gevoel weg is, het lijkt wel of mijn Zonnevlecht rustig is geworden. Kortom de spanning is weg, ik heb er vertrouwen in dat het morgen een leuke dag gaat worden. Ik ga springen in het diepe! Ik heb er zin in!

Vind jij het ook lastig om in het diepe te springen? Ontbreekt het je aan daadkracht en vuur? Kom in beweging en maak een afspraak voor een gratis provocatief gesprek!

Dit vind je misschien ook leuk...