Vol stress je vakantie in!

Vol stress je vakantie in!

Ben jij aan het werken tot de allerlaatste dag voor je vakantie of mogelijk zelfs nog op je eerste vakantiedag? Omdat je vindt dat het allemaal af moet zijn? Net alsof er na je vakantie geen nieuwe werkdagen of nieuwe werkweken meer zijn. Je zit jezelf op te fokken om toch die laatste dingen nog te doen, voordat je de deur achter je dicht doet voor een aantal weken vakantie. Vol stress je vakantie in!

Vorige week gaf een oud collega van mij aan dat hij bij alle vakanties enorm veel stress ervaart. Hij beseft dat hij dan nog zoveel moet doen, zodat hij doorwerkt tot in de nachtelijke uurtjes. Tijdens zijn vakantie voelt hij zich dan wel VRIJ, maar ik vraag me af tegen welke prijs. Is dat ontspannen met vakantie gaan? Zelf herken ik het ook. Ik wil graag met een nieuwe dingen beginnen als ik terug komt van mijn vakantie. Dan zit ik vol met inspiratie en wil ik starten met mijn nieuwe ideeën die ik in mijn vakantie heb opgedaan. De druk is daarom hoog om je huidige werk af te maken voor de vakantie. Of dit nu een project is of een veelheid aan taken, dat maakt niet uit. Je wilt het af kunnen ronden, zodat je met een goed gevoel en vrij met vakantie kunt gaan.

Naast de stress van je werk, geeft op vakantie gaan ook stress. Mogelijk maak je, net zoals ik een lijst met wat er allemaal mee moet op vakantie. Meestal begin ik hier twee weken vantevoren al mee. Een week voordat we weg gaan, laat ik aan mijn man en kids weten dat ze alvast moeten bedenken welke kleding ze mee willen en of er nog iets speciaals moet worden gekocht, zoals vorige week een nieuwe zwembroek. Dit doe ik om te voorkomen dat er op het laatste moment nog van alles moet gebeuren.

Al deze stress zal de eerste dagen, als je op vakantie bent, nog in je lichaam zitten. Hierdoor ben je niet altijd even vrolijk en enthousiast in de eerste dagen van je vakantie. Je hebt tijd nodig om uit de hectiek te stappen en te landen in je vakantie.

Wat kun je doen om zo snel mogelijk de stress uit je lichaam te krijgen?

Voor iedereen werkt dit natuurlijk anders, maar wat mij helpt is om in beweging te komen. Samen met onze hond lekkere, lange wandelingen maken. Dit om mijn hoofd leeg te maken en de wind door mijn haren te voelen. Een potje kubb spelen of badmintonnen met mijn kids werkt ook prima. Of een baantje trekken in het zwembad op de camping of bij het hotel.

Daarnaast helpt het ook als je alles van je af kunt schrijven. Zelf koop ik meestal tijdens de eerste dagen een leuk notitieboekje of een schrift. Hierin schrijf ik dan alles wat me bezighoudt en wat we doen in de vakantie. Inmiddels heb ik een leuke verzameling met allemaal herinneringen, maar het belangrijkste is dat het je rust geeft. Minder cafeïne drinken kan ook helpen. Nu vind ik zelf een bakje vers, gezette koffie tijdens de vakantie een heerlijk momentje om te ontspannen en te genieten.

Mijn laatste tip om te ontspannen tijdens de eerste dagen van je vakantie is door te mediteren. Een fijne manier om je te laten begeleiden tijdens de meditatie is de app Meditation Moments App (Google play / App store). In deze app staan verschillende meditaties van diverse lengtes die je kunt luisteren om te ontstressen of als je behoefte hebt aan een ontspanmomentje tijdens je vakantie.

Wil jij weer vol stress je vakantie in de volgende keer? Of wordt het tijd dat je het eens anders wilt aanpakken? Of wil je nu echt op zoek naar een andere baan, maar je weet niet wat?

Maak een afspraak voor een provocatieve kennismaking!

Vol stress je vakantie in!

Dit vind je misschien ook leuk...