Wat gun jij jezelf?

Koop jij ook weleens een cadeautje voor jezelf? Vind je dat je het verdient? Of ga jij altijd door en zorg je dat alles geregeld is voor je kids, op je werk en in het huishouden? Ik zat vandaag op mijn fiets naar de kapper. Het was heerlijk weer. Een lekker windje. De zon was uitbundig aan het schijnen. ‘Wat een genot’, dacht ik bij mezelf. Wat heerlijk om echt te kunnen genieten van dit kleine ritje op mijn fiets. Meteen vroeg ik mezelf af waarom heb ik dit niet altijd gedaan? Wat gun jij jezelf?

Echt genieten van kleine dingen deed ik voorheen niet. Ik ben me er nu van bewust dat ik veel in mijn hoofd zat. Voelen ging moeilijk. Ik was druk bezig, zowel thuis als in mijn werk. Altijd moest er nog iets gedaan of geregeld worden. Een mailtje sturen of even iemand bellen. Het gevoel dat ik aan het einde van mijn werkweek echt klaar was met werken, had ik maar zelden. Afstand nemen van je werk is belangrijk om tot rust te komen.

En maar doorgaan….

Mindfulniss helpt mij om te ontspannen, lief te zijn voor mezelf en te luisteren naar mijn lijf. Ontdekken wat je nu echt blij maakt, kost soms moeite. Meestal ga je maar door, zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt, dat je overloopt. Mensen om je heen geven aan dat je een kort lontje hebt, maar je wimpelt het weg. Er ligt nog zoveel op je bordje dat af moet. Heel herkenbaar vind ik zelf. Soms merk je ineens in eens dat je werk niet meer ‘als van zelf gaat’. Taken die je eerst deed zonder moeite, voelen nu zwaar en zijn lastig.

Zit jij nog op de juiste werkplek? Heb jij nog plezier in jouw werk? Afgelopen weken heb ik samen met Sascha van Vliet een idee uitgewerkt. We hebben een workshop ontwikkeld. Tijdens deze workshop ga jij stil staan bij de vraag of jij nog op je goede plek zit qua werk. Jij gaat onderzoeken of je iets anders zou willen. Bijvoorbeeld een andere baan? Of dat je iets anders nodig hebt op jouw huidige werkplek om er weer plezier in te krijgen.

Werkplezier check?

Plezier in je werk is belangrijk. Uit het Grote Werkplezier onderzoek van Tempo Team is gebleken dat bijna driekwart van de medewerkers plezier belangrijker vindt in hun werk dan een hoger salaris. Heb jij weleens een dag dat het niet helemaal gaat zoals jij wilt? Als je dit gevoel nu vaker hebt, dan is het goed om te onderzoeken of jij nog op de juiste werkplek zit. Wat gun jij jezelf?

Op vrijdag 16 juli a.s. organiseren we voor een kleine groep onze workshop Doe-je-werkplek-check! Ben je nieuwsgierig of dit iets voor jou kan zijn? Of wil je deelnemen? Stuur een mij een berichtje en meldt je aan!

Wat gun jij jezelf? Plezier in je werk is belangrijk. Twijfel jij over je huidige werkplek? Meld je aan voor de workshop doe-je-werkplek-check!

Dit vind je misschien ook leuk...